Over mij

Over mijMijn naam is Leen Mondelaers en heb momenteel 2 Oudduitse herders : Briska en Alue.


Op 12-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste hond : een duitse herder, genaamd Thor (Yago von Linterhofhoeve). Hiermee was de liefde voor de duitse herder begonnen. Toen ik zoveel jaren later op zoek ging naar een tweede duitse herder om mee te werken, ben ik bij de oudduitse herder terecht gekomen en wist ik dat ik mijn ras gevonden had.


Xarco was mijn eerste Oudduitse herder en door hem ben ik helemaal verliefd geworden op dit ras. Ik heb met hem veel meegemaakt, vele wedstrijden gespeeld en canicrossen gelopen, vele wandelingen gemaakt en nog zo veel meer.


Enkele jaren later werd Xarco gevraagd als dekreu, en hier heb ik Briska dan van gehouden.  Mijn droom was immers om een pup van Xarco te hebben.


Nu zijn we nog eens enige jaren later en zou ik graag zelf willen bijdragen tot het fokken van gezonde honden. Briska heeft nu twee nestjes gehad (A-nest en B-nest). Spijtig genoeg verliepen beide bevallingen niet zoals het zou moeten en zijn beide nesten met keizersnede geboren. Bij de tweede keizersnede (juni 2017) heb ik dan ook direct beslist om ze te laten steriliseren.


Sinds de zomer van 2018 is Alue hier in het gezin aangekomen. Als de natuur het wil hopen we met haar mooie, gezonde nestjes te hebben.